De la 01.01.2018, salariul minim brut pe tara se stabileste la 1.900 lei lunar, astfel:

Infografic realizat de echipa Manager.ro

salariu

duminică, 8 ianuarie 2012

PASTILA ZILNICA DE SANATATE

ARTROZA este o afectiune degenerativa a tesuturilor cartilaginoase si osoase care formeaza articulatia. Este o boala a varstei, dar poate aparea si la tineri, mai ales la cei care fac munci fizice grele sau sport de performanta.
TRATAMENTUL FITOTERAPEUTIC include:
a. Bai locale cu ceai din frunze de coacaz negru, frasin si nuc. Acesta se prepara din cate un pumn de frunze  din fiecare planta care se fierb timp de 3-5 minute in 10-15 l de apa. Dupa o infuzare de 10-15 minute, cu ceaiul preparat se face, timp de 20 minute, o baie locala a zonei afectate. Tratamentul se va efectua in cure de 21 de bai si se va repeta dupa 4 luni.
b. Cataplasme cu faina de mustar, hrean ras sau frunze de mesteacan, aplicate zilnic, pana la vindecare. Pasta se prepara din 250-300 g de faina de mustar amestecate cu apa calduta ori din 2 radacini de hean ras, in amestec cu apa si, respectiv, aceeasi cantitate de faina integala. Astfel preparata, pasta se introduce intr-un saculet de panza care, aplicat pe locul afectat, va fi acoperit cu un prosop si tinut timp de 15-20 de minute.
c. Alte recomandari: se vor evita frigul, umezeala si eforturile fizice mari. Sunt indicate masajul local si impachetarile cu namol. Persoanele diagnosticate cu artroza vor combate obezitatea si vor consuma multe legume, fructe si lactate. 

Sursa: CALENDAR NATURA SI SANATATEA
Publicatiile "Flacara", Bucuresti, Piata Presei Libere nr.1