De la 01.01.2018, salariul minim brut pe tara se stabileste la 1.900 lei lunar, astfel:

Infografic realizat de echipa Manager.ro

salariu

duminică, 11 martie 2012

PSORIAZISUL - O MALADIE CARE INCA ISI ASTEAPTA REMEDIUL

   BOALA DE PIELE DEGENERATIVA, BENIGNA, NECONTAGIOASA, CU EFECTE NEBANUITE PE PLANUL PSIHOLOGIC AL EXISTENTEI, PSORIAZISUL APARE IN PROPORTIE DE 3% DIN POPULATIA CU PRECADERE ADULTA.
     APARITIA SA A FOST PUSA RAND PE RAND PE SEAMA UNEI MARI DIVERSITATI DE FACTORI, DE LA GENA PATOGENA TRANSMISA EREDITAR PANA LA DECLANSAREA SA SUB INCIDENTA TABAGISMULUI, ETILISMULUI CRONIC SAU AL EXPUNERII EXAGERATE LA SOARE, DE LA ALIMENTATIA NERATIONALA, LA STRES PRELUNGIT ORI TRAUMATISME CUTANATE.
    IN PESTE 80% DIN CAZURI, FORMA DE MANIFESTARE INCLUDE PREZENTA UNOR ZONE BINE DELIMITATE DE PIELE INFLAMATA, ROSIE, ACOPERITA CU O CRUSTA ARGINTIE. TESUTUL PREZINTA USCACIUNE DEOSEBIT DE ACCENTUATA, CRAPATURI SI ADESEORI PRURIT SI/SAU DURERE LOCALA. REGIUNILE CORPULUI EXPUSE LA ERUPTIILE DE PSORIAZIS SUNT SCALPUL, PAVILIOANELE URECHILOR, COATELE, GENUNCHII, PIEPTUL, SPATELE, UNGHIILE, PALMELE SI TALPILE, FESELE SAU ORGANELE GENITALE.
      INDIFERENT DE MANIFESTARE, LEZIUNILE SE POT EXTINDE IAR BOALA SE POATE COMPLICA PRIN FORME SPECIFICE DE REUMATISM.
      TRATAMENTELE ALOPATE SE AFLA INCA IN ASTEPTAREA SUCCESULUI IN TRATAREA ACESTEI MALADII, ASTFEL INCAT, IN FUNCTIE DE VECHIMEA BOLII, DE EXTINDEREA LEZIUNILOR DAR SI DE VARSTA SUFERINDULUI, ABORDAREA POATE FI:
          -LOCALA (CREME SI UNGUENTE, PREPARATE FARMACEUTICE MENITE SA INDEPARTEZE CRUSTELE);
           -FOTOTERAPIA ( IRADIEREA ZONELOR AFECTATE CU RAZE ULTRAVIOLETE) ASOCIATA CU TERAPIA LOCALA;
            -TERAPIA SISTEMICA DESTINATA CAZURILOR DE GRAVITATE DEOSEBITA SI CARE CONSTA IN ADMINISTRAREA UNOR PRODUSE MEDICAMENTOASE CARE STIMULEAZA REGENERAREA PIELII;
             -NATURISTA DE UZ EXTERN (GEL CU ALOE VERA, CREMA DE GALBENELE, EXTRACT DE SEMINTE DE STRUGURI, ULEI DE LUMINITA-NOPTII);
             -NATURISTA DE UZ INTERN ( ARGILOTERAPIE, ULEI DE SEMINTE DE IN, REMEDII HOMEOPATE, SUPLIMENTAREA - SUB SUPRAVEGHERE MEDICALA A DOZEI ZILNICE DE ZINC SI DE CUPRU)