De la 01.01.2018, salariul minim brut pe tara se stabileste la 1.900 lei lunar, astfel:

Infografic realizat de echipa Manager.ro

salariu

joi, 22 februarie 2018

Nu este o gluma - este adevarat: MApN acorda "Emblema de Onoare a Pensiilor Militare"!... Unii propun ca aceasta distinctie sa se acorde fiecarui pensionar iar marimea medaliei sa fie proportionala cu cuantumul pensiei nete!...

ORDIN nr. M.14 din 22 ianuarie 2018 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M.102/2012 privind sistemul de distincţii militare din Ministerul Apărării Naţionale EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 131 din 12 februarie 2018


    Pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 56 din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată,
    în temeiul prevederilor art. 40 alin. (1) din Legea nr. 346/2006, republicată,
    ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.102/2012 privind sistemul de distincţii militare din Ministerul Apărării Naţionale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 660 din 19 septembrie 2012, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 3 alineatul (2), după litera e) se introduce o nouă literă, litera e^1), cu următorul cuprins:
    "e^1) Emblema de Onoare a Pensiilor Militare;"

    2. La articolul 11, alineatele (1), (2) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 11
    (1) Pe aversul Emblemei de Onoare a Statului Major al Apărării este reprezentat însemnul heraldic al Statului Major al Apărării, înalt de 35 mm, înconjurat de o cunună de lauri deschisă, lată de 10 mm. În deschiderea cununii de lauri este dispusă central o cruce. Deasupra cununii de lauri este dispusă central plăcuţa superioară, cu dimensiunile 20 mm x 10 mm, pe care este înscris, în relief, cu majuscule, cuvântul «ONOARE». De plăcuţă este ataşat dispozitivul de prindere compus din două inele.
    (2) Pe aversul emblemelor de onoare prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. c)-j) este reprezentat, după caz, însemnul heraldic al Direcţiei generale de informaţii a apărării, Direcţiei generale management resurse umane, Direcţiei generale financiar-contabile, Direcţiei medicale, Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale sau scutul heraldic al categoriei de forţe ale armatei ori al comandamentului, înalt de 35 mm, înconjurat de o cunună de lauri deschisă, lată de 10 mm. În deschiderea cununii de lauri este dispusă central o cruce. Deasupra cununii de lauri este dispusă central plăcuţa superioară, cu dimensiunile 20 mm x 10 mm, pe care este înscris, în relief, cu majuscule, cuvântul «ONOARE». De plăcuţă este ataşat dispozitivul de prindere compus din două inele.
    ...............................................................
    (4) Pe reversul Emblemei de Onoare a Statului Major al Apărării este reprezentată aceeaşi cunună de lauri. În deschiderea cununii de lauri este dispusă central o cruce. Cuvântul «ONOARE» este scris şi pe reversul plăcuţei superioare, în relief, cu acelaşi tip de caractere. Pe reversul emblemei, central, este scrisă, în relief, cu majuscule, cu litere înalte de 3 mm, denumirea specifică: EMBLEMA DE ONOARE A STATULUI MAJOR AL APĂRĂRII."

    3. La articolul 11 alineatul (5), după litera c) se introduce o nouă literă, litera c^1), cu următorul cuprins:
    "c^1) EMBLEMA DE ONOARE A PENSIILOR MILITARE;"

    4. La articolul 11 alineatul (6), după litera d) se introduce o nouă literă, litera d^1), cu următorul cuprins:
    "d^1) de culoare mov, cu două benzi de 5 mm de culoare galben auriu, dispuse central, cu distanţa de 5 mm între ele, pentru Emblema de Onoare a Pensiilor Militare;"

    5. După articolul 19 se introduce un nou articol, articolul 19^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 19^1
    Emblema de Onoare a Pensiilor Militare se conferă prin ordin de către directorul Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale, din propria consideraţie sau la propunerile şefilor/comandanţilor structurilor militare din subordinea Statului Major al Apărării, ale şefilor structurilor militare centrale ori subordonate nemijlocit ministrului apărării naţionale sau la solicitarea preşedinţilor structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă/retragere ori ale veteranilor de război, pentru îndeplinirea ireproşabilă a misiunilor sau pentru rezultate meritorii în procesul instruirii ori pentru servicii deosebite aduse structurilor de pensii militare, astfel:
    a) personalului militar, personalului civil şi structurilor militare de specialitate din Ministerul Apărării Naţionale, militarilor în rezervă şi în retragere, veteranilor de război, precum şi altor persoane fizice şi juridice române;
    b) militarilor, precum şi altor persoane fizice şi juridice din străinătate."

    6. La articolul 50, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 50
    (1) Emblemele de onoare şi de merit se conferă, de regulă, cu prilejul Zilei Naţionale a României, Zilei Armatei României, zilelor categoriilor de forţe ale armatei, zilelor armelor, Zilei Rezervistului Militar, Zilei Veteranilor de Război, Zilei Pensiilor Militare, precum şi pe timpul activităţilor desfăşurate în teatrele de operaţii de către oficialităţile civile şi militare ale statului român."

    7. Anexa nr. 2 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
    8. După anexa nr. 5 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 5^1, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul ordin.


    ART. II
    În tot cuprinsul actului normativ în vigoare, următoarele denumiri se înlocuiesc după cum urmează:
    a) „Statul Major General“, cu denumirea „Statul Major al Apărării“;
    b) „Direcţia management resurse umane“, cu denumirea „Direcţia generală management resurse umane“;
    c) „Direcţia financiar-contabilă“, cu denumirea „Direcţia generală financiar-contabilă“.


    ART. III
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                    Ministrul apărării naţionale,
                    Mihai-Viorel Fifor

    Bucureşti, 22 ianuarie 2018.
    Nr. M.14.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 2 la Ordinul nr. M.102/2012)
    EMBLEMA DE ONOARE
    a Statului Major al Apărării
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 5^1 la Ordinul nr. M.102/2012)
    EMBLEMA DE ONOARE
    a Pensiilor Militare
    

12 comentarii:

  1. Asta ne mai lipsea, căci, în rest, avem de toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. De tot hazul!... Prin deductie logica, rezulta ca "pensiile militare" sunt o structura in sine, o institutie a Armatei, similara STATULUI MAJOR AL APARARII, care confera distinctii militarilor activi si rezervistilor merituosi! Asteptam cu interes instituirea si a altor distinctii, tot de acest gen, cum ar fi "Emblema de Onoare a Popotelor Militare" ... Oare ne mai facem bine (la cap) vreodata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rinciog, cita dreptate ai! NU va mai faceti bine nici voi astia de la sindicat. Ma impresioneaza toata activitatea voastra, initiativele, demersurile si masurile intreprinse. OK! Da unde sint rezultatele???? Faceti, faceti, faceti, va luptati intr-una! Dar consecintele??? Zero consecinte! Acuma v-ati dat cu PNL-ul. Cit succes o sa aveti, este previzibil.

      Ștergere
    2. Eeugen Banulescu20 martie 2018 la 20:23

      Domnule anonim, nu vedeti rezultatele ? cred ca ori aveti orbul ginilor, ori sunteti de rea credinta. Daca nu erau eforturile si zbaterea conducerii centrale a SCMDRR, ati fi avut si acum un ciot de pensie, cu cca 65% - 75% mai mica, asa cum ni le-au FURAT basescu si boc (acesti hoti nu merita sa le scriu nulele correct grammatical) in 2010. De ce nu v-ati implicat dv. in aceasta lupta si sa ne aratati cat de priceput in obtinerea de rezultate cu consecinte nemaipomenite sunteti? Probabil ca nu sunteti membru de sindicat, dar beneficiati de revenirea la pensia militara de stat si de reintregirea (poate chiar de o crestere peste valoarea initiala - din decembrie 2010) a pensiei pe care o primiti. Faptul ca s-a obtinut o promisiune scrisa de la PNL nu este un lucru rau, este o actiune care ii obliga. E clar ca nu sunteti membru SCMD, de vreme ce scrieti ,,voi astia de la sindicat''.

      Ștergere
    3. In opinia mea, „nu trebuia „zgândarita” Legea 164/2001, caci fiecare normativ legislativ ulterior mi-a scazut drastic pensia, Iar daca vine iar vreun dobitoc la guvernare, precum Boc, este posibil sa rămâna-n plata cuantumul reculculat.

      Ștergere
  3. Cinism,aroganta sau sa spunem pe sleau batjocora la adresa rezervistilor pensionari,ma scuzati pentru limbajul neacademic dar nu vad altceva in aceste manifestari
    ce ne amintesc de alte vremuri!!
    Cum sa alaturi domnule de EMBLEMA DE ONOARE A STATULUI MAJOR AL APĂRĂRII ; EMBLEMA DE ONOARE A PENSIILOR MILITARE!!!!
    nu e nici corect ,deoarece acestea se refera direct la o entitate :Statul major al apararii;a Fortelor tereste; a Fortelor aeriene ;a Logisticii;etc.a Medicinei Militare;
    si nu la un produs al acestora!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. ASTIA in loc sa vada cum nu respecta reervistii , vin cu alte alea? ce au facut cu legeapensiilor militre , ce fac cu inghetarea lor ,pana si a celor ff mici si mai ales ale urmaselor , vaduvelor , nu le este rusine , e momentul iwsirii in strada alaturi de toti ce tin de armata armata , pe 24 febr ies cei du

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand Dumnezeu vrea sa piarda pe cineva, mai intai ii ia mintile!
    Astia vorbesc despre ceea ce nu mai avem.
    Treziti-va, pensii militare nu mai exista!
    Voi astia care inventati asa ceva, sunteti cei care ati distrus sistemul pensiilor militare.
    L-ati distrus prin nimicnicia cu care ati inventat sporuri peste sporuri, dar numai pentru voi. Un conclav de smecheri in haina militara care si-a dat sporuri nesimtite, in bataie de joc totala fata de vechii pensionari.
    In prezent, corpul de comanda al armatei s-a rupt de restul cadrelor militare, de trupa. Ei au sporuri peste sporuri si pensii pe masura. Corpul de cadre al armatei este divizat, nu mai fiinteaza ca o entitate respectabila in societate.
    Nu este admisibil ca voi sa va dati sumedenie de sporuri, in bataie totala de joc fata de inaintasii vostri.
    Asa se explica de ce voi aveti pensii nesimtite, iar cel care a iesit in pensie acum 10 ani sau mai mult, nu are nici 50% din pensia voastra.
    Voi, sunteti cei care ati facut sa fim luati la gramada si sa ni se spuna ca avem pensii nesimtite.
    Numai voi, cei care hotarati din pix sporuri, aveti pensii nesimtite!
    Corect este sa vi sa taie pensiile, dupa modelul legii unice a salarizarii bugetarilor, si sa se recalculeze, respectiv actualizeze toate pensiile militare.
    Asa ca nu mai inventati inca ceva prin care sa iesiti in fata, voi astia cativa.
    Onorabil ar fi sa curatati sistemul de aceste sporuri si sa puneti in drepturi pe toti pensionarii militari.
    Corect este ca la vechime egala, functie si grad egale sa ai aceeasi pensie, indiferent de anul iesirii din activitate.
    Corect este ca la munca egala sa primesti pensie egala!
    Sunteti jalnici domnilor, lipsiti de onoare!

    RăspundețiȘtergere
  6. emblema se acorda doar pt cei cu limba lunga, Corect este ca la vechime egala, functie si grad egale sa ai aceeasi pensie, indiferent de anul iesirii din activitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. poate medalia pentru "REZISTENTA FIZICA SI PSIHICA" urmare a cate au indurat si inca mai indura rezervistii ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate, in loc sa se reduca numarul lingailor se inmulteste-a se citi diversionisti, oportunisti, distrugatorii castei si in final tradatori de neam, tara si oaste! Venira vremurile tradarii liberale inceputa cu Al. I. Cuza, cu singura deosebire ca acum toti si toate sunt de vanzare!Doamne ocroteste ce se mai poate!

    RăspundețiȘtergere