joi, 12 ianuarie 2012

CEAIUL VERDE

PROVENIT DIN CHINA UNDE ESTE CULTIVAT DE MII DE ANI, CEAIUL VERDE A PATRUNS IN EUROPA PRIN SUDUL RUSIEI SI ESTE CUNOSCUT DREPT "CEAI RUSESC". CU ACELEASI CALITATI CA SI CEL "CHINEZESC"( CEAI NEGRU), EL DIFERA DE ACESTA SUB ASPECTUL PRELUCRARII DAR SI SUB CEL AL CONCENTRATIEI MAI REDUSE DE CAFEINA IN FAVOAREA CONTINUTULUI SPORIT DE VITAMINE (A, B, C SI E).
AVAND UN FOARTE BUN EFECT ENERGIZANT, INFUZIA DE CEAI VERDE POATE FI UN GUSTOS INLOCUITOR AL CAFELEI, UTIL IN TRATAREA OBOSELII CRONICE DAR SI IN AMELIORAREA CAPACITATII DE CONCENTRARE A ATENTIEI.
ALTE CALITATI  DEMONSTRATE SUNT CELE ANTIINFLAMATORII SI ANTIBIOTICE, STIMULAND SISTEMUL IMUNITAR, CELE DE REDUCERE A RISCULUI BOLILOR DE INIMA PRIN EFECTUL PROTECTOR CARDIAC FATA DE APARITIA ATEROAMELOR, CAT SI CEL DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR CEREBRALE PRIN REDUCEREA RISCULUI DE CONSTRICTIE A VASELOR SANGUINE DE LA EXTREMITATI.
DE ASEMENEA, INFUZIA SIMPLA DE CEAI VERDE COMBINAT CU MENTA INHIBA FORMAREA TARTRULUI SI DISTRUGE BACTERIILE DIN CAVITATEA BUCALA, AJUTAND LA MENTINEREA SANATATII DENTARE.