De la 01.01.2018, salariul minim brut pe tara se stabileste la 1.900 lei lunar, astfel:

Infografic realizat de echipa Manager.ro

salariu

joi, 7 iunie 2012

APEL UMANITARvineri, 11 mai 2012


Mr (r) Brujan Ion are nevoie de sprijinul nostru pentru salvarea unicului sau copil


Stimati colegi!

            Sunt Mr.(r) Brujan Ion, din Rm.Valcea, membru al SCMD Filiala nr. 1 Rm.Valcea.
Sunt nevoit si credeti-ma ca mi-e foarte greu sa va scriu. As fi vrut sa nu va scriu niciodata despre ceea ce urmeaza, insa sunt nevoit pentru ca asteptarile si sperantele mele se duc usor, rand pe rand.
Noi, ca militari, am fost invatati, printre altele, sa utilizam toate resursele in scopul indeplinirii misiunii primite, acest lucru incerc si eu sa fac acum. Incerc din toate puterile, pe toate caile, sa salvez o viata, cu atat mai mult cu cat este viata copilului meu.
Dar sa va spun despre ce este vorba. De curand, copilul meu si singurul, Brujan Adrian Ionut, in varsta de 20 de ani, a suferit o criza, (atac cerebral - o cadere din picioare, cu pierderea cunostintei…), iar in urma analizelor aici in Rm.Valcea, dar si in urma unor examinari amanuntite la Bucuresti a fost diagnosticat cu 2 afectiuni grave, MALFORMATIE  VASCULARA  FRONTALA  PARAMEDIANA ....  si  un ANEVRISM  INTRAMIDAL .... aflat undeva sub aceasta malformatie, lucru foarte periculos si greu de rezolvat (e vorba la cap, pe creier). Din pacate inoperabil in tara noastra deoarece nu au tehnologia necesara, performanta, ca sa nu ramana cu urmari sau mai rau, incat nici nu indraznesc sa vorbesc.
Am fost indrumati de Dr. Sergiu Stoica, neurochirurg de la Spitalul Marie Curie, un medic foarte bun, cu mult bun simt care ne-a spus sa ne indreptam spre oricare alta tara unde am putea face acest tip de operatie. Am reusit sa gasim o clinica din Franta, Marsilia, unde preturile se pare ca sunt cele mai mici din Europa si care spun ei ca ne-ar putea ajuta in timp util (probabil e vorba de acel anevrism care ar putea ,,exploda"  in orice moment).
Medicii mi-au spus ca baiatul meu se poate numara printre cei norocosi pana acum, deoarece dupa acest atac cerebral, este pe picioarele lui si ii sunt recunoscator lui Dumnezeu ca il am langa mine, dar din pacate acest noroc tine si de bani. Tratamentul acestei malformatii, se poate face, fie prin radiochirurgie Gamma Knife, operatie clasica sau combinata si de aceea inca nu stim care sunt costurile, urmeaza sa facem investigatiile acolo, cand ne vor chema (programa), oricum ne asteptam la mai multe mii de euro, tinand cont ca este o clinica privata.
La valoarea pensiei mele, bancile nu imi acorda un imprumut ca sa pot face fata cheltuieleilor si ma gandesc ca si dupa operatie e nevoie de multi bani. Nu mi-am putut imagina vreodata ca am putea ajunge intr-o astfel de situatie, sa realizezi ca viata celui care il iubesti atat de mult sa ajunga sa depinda de un pumn de bani.
Stiu ca nu va dau banii afara din casa, posibil unii dintre dumneavoastra sa fi trecut prin aceeasi bariera pusa intre bani si viata, dar vreau sa cred si sa sper ca inca mai exista bunatate pe lume si ca putin, cate putin se vor putea aduna banii necesari pana nu va fi prea tarziu.
Aceste randuri sunt scrise de un tata speriat si disperat de a nu-si pierde copilul, va rog sa imi acordati aceasta sansa de a-l avea langa mine atat cat bunul Dumnezeu va vrea.
Mai jos se afla link-urile cu o parte din investigatiile facute, pentru a dovedi ca nu este un anunt mincinos.
Angiografia: http://dl.transfer.ro/ASD-transfer_ro-02may-18abb0.rar
RMN:  http://dl.transfer.ro/RMN-transfer_RO-30apr-04d978.nrg
Oricine ne poate ajuta, cu orice suma, oricat de mica ar fi ea, e de folos si sper sa ne ajute sa salvam o viata. Pentru acest lucru am deschis doua conturi la banca Carpatica:
CONT LEI   RO66CARP039000808628RO01   --  CONT EURO   RO23CARP039000808628EU01
Daca cunoasteti cumva un alt mod de a face rost de bani, nu ezitati, va rog frumos sa ma indrumati sa pot face ceva pentru baiatul meu. Pentru detalii va pot raspunde oricand la telefon nr. 0724557224,  0770944354,  0350404166. 
Va urez multa sanatate si sa va bucurati de o viata linistita, alaturi de copiii dumneavoastra!

Multumesc si ma iertati pentru indrazneala!